MALI MENSUR NIJE HTIO DA OSTAVI VOLJENO JAGNJE! Držao ga da ne pokisne, prije nego što je stradao od groma!

Visits: 24 Today: 2

On je bio tako čista i dobra duša da je želeo samo da žaštiti od kiše omiljenog člana stada koje je čuvao – svedoči jedan od rođaka tragićno nastradalog dečaka Mensura.

Jeziva tišina jučer, na dženazi Mensuru Bogućaninu (15), dječaku koji je u nedjelju poginuo kada ga je grom udario dok je čuvao ovce u selu Žitniće kod Sjenice. Nastradali dječak, inače maturant Osnovne škole “Dževad Ljaljić” iz Duge Poljane, jučer je sahranjen na seoskom groblju, gde su se od njega poslednji put oprostili rođaci, komšije i kolege iz škole.

Smrt mališana koji, kako svjedoče komšije i rođaci, nije bježao ni od kakvog zaduženja u svom domaćinstvu, i dalje ostavlja bez teksta njegove najbliže. A kako i da ne ostavi, kada je Mensur za samo nekoliko dana trebalo da završi osmi razred.

– Učio je i pomagao roditeljima. Dijete kakvo svaki otac i majka samo mogu da požele. Divan, druželjubiv dečak. Primjer svima. Život je bio pred njim, ali eto, nažalost, nije mu se dalo – pokušao je u nekoliko riječi da opiše dječaka jedan od komšija.

A šta se tačno desilo u nedjelju, kada ništa nije ni nagovještavalo da bi do tragedije moglo da dođe? Na nebu iznad Pešterske visoravni nije bilo oblaka kada je Mensur krenuo kući sa stadom ovaca koje je čuvao.

– Vrijeme se promijenilo. Počelo je da sijeva i da udara sa svih strana. I udario je taj grom. Tako je moj Mensur poginuo – u suzama priča dječakov djed Sabit.

Rekao je da će stići prije ručka
Kako je obećao roditeljima da će se vratiti prije ručka, nastala je panika kada ga nije bilo.

– Roditelji su pokušali da ga dobiju telefonom, ali nije bio dostupan. Krenuli su da ga traže. I onda su našli njegovo tijelo kako leži u travi. Bio je još živ – svjedoči jedan od rođaka ožalošćene porodice. Prema nezvaničnim informacijama, pored Mensura je pronađeno i mrtvo jagnje, ali i kišobran. Dječakovi rođaci jasno objašnjavaju zbog čega ih to ne čudi.

– To je bilo njegovo omiljeno jagnje. Štitio ga je od kiše i nosio ga je u rukama. Nije dozvolio da pokisne – tvrde Mensurovi rođaci. Dječaka su roditelji odmah prebacili do bolnice. Dok su stigli do Sjenice, udaljene oko 25 kilometara od sela, Mensur je izdahnuo.

– Ljekari su se trudili da ga povrate, da mu nekako pomognu. Nisu mogli. Dječak je već bio mrtav kada su stigli do bolnice – objašnjava dječakov rođak.

Hvala ko podijeli! prenosi haberhana