Majkić: ‘Iz Bužima poslana strašna poruka za druga dva naroda, u muslimanskim glavama rat još traje’

Majkić tvrdi da je „iz Bužima poslana strašna poruka za druga dva naroda koja žive u BiH, a međunarodna zajednica ćuti i još nema reakcije“.
„Snimak nekadašnjih pripadnika ozloglašene 105. bužimske brigade na kome se vide ratne uniforme, ratna zastava BiH, a djeca kliču Allahu ekber!, pokazuje da u muslimanskim glavama rat još traje“, izjavila je članica Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Ona tvrdi da je „iz Bužima poslana strašna poruka za druga dva naroda koja žive u BiH, a međunarodna zajednica ćuti i još nema reakcije“.

“Otvarati ovaj problem u Parlamentu BiH i zajedničkim institucijama je uzaludno, jer svi bošnjački političari, bili vlast ili opozicija, stoje iza priče radikalnih islamista”, ukazala je Majkićeva.

Ona je za “Večernje novosti” naglasila da zastrašujuće djeluje povik i istaknula da sve podsjeća na početak rata kada su se radikalni islamisti sakupljali u BiH.

“Dok Srbi u mnogim mjestima stradanja na području Federacije BiH ne mogu da prisluže svijeće svojim najmilijima, u Bužimu se vijore ratne zastave takozvane Armije BiH i šetaju se muškarci u ratnim uniformama”, rekla je Majkić.