MAJKA DJEVOJČICE IZ KAKNJA ZA CH: “TREBA LI DA ŠUTIM? SAMO HOĆU DA ZNAM KAKO JE DOŠLO DO OVOGA!”

Visits: 4602 Today: 2

Djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj ordinaciji “Halimić” i dalje je u kritičnom stanju, saznaje N1 iz izvora sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja završila je komi nakon operacije očnog kapka.

Majka djevojčice Džene se obratila i portalu Crna Hronika nakon brojnih medijskih naslova i komentara na društvenim mrežama.

“Teško mi je što u ovoj situaciji moram pisati, dotakli su me komentari nekih ljudi. Prvo preslušajte izjave, neke su isječene. Dalje ću se oglašavati i pričati uz pomoć ljekova za smirenje. Povežite prvo priču pa komentarišite” – poručuje mlada majka svima koji su na društvenim mrežama burno reagovali nakon njenih i izjava njenog supruga.

“Treba li da šutim, treba li da pustim tek tako da se ne sazna od čega su izgorene i ugašene sve moždane čelije djevojčice, funkcija mozga ugašena, šečer 34, prokrvarila pluća, djevojčica koliko je bila bez kisika? Tražim samo objašnjenje kako je došlo do toga!” – naglašava potresena majka, Amila Gadžun.

Doktor Benjamin Bejtović je jučer kazao kako je on iznajmio prostor za operaciju, ali da je operacija rađena u privatnoj ordinaciji “Halimić” s obzirom na to da su u njihovim prostorijama dvije ordinacije.

Kazao je i da su dr. Jasmina Halimić i dr. Nina Jovanović operisali djevojčicu iz Kaknja koja je završila u komi, a anesteziolog je bio dr. Suad Rožajac.

“Ne bježim od odgovornosti. Psihički nisam u stanju da komentarišem išta. Istraga će pokazati”, rekao je danas dr. Rožajac.

Jedina laboratorija koja je ovlaštena za verifikaciju aparata za mjerenje Verlab tvrdi da anesteziološki aparat dr. Rožajca nije verifikovan, a Rožajac tvrdi da on nije u Poliklinici Bejtović koristio svoj nego aparat u vlasništvu dr. Bejtovića.Kako je potvrđeno za N1 iz Verlaba, ordinacije Halimić i Bejtović nemaju verifikovane anesteziološke aparate.