Ljubavna priča koja će vas oboriti s nogu! Njegova žena se razboljela, a onda je on odlučio ovo…

Ljubavna priča koja će vas oboriti s nogu! Njegova žena se razboljela, a onda je on odlučio ovo…

Iz irskog gradića Waterforda gdje živi bračni par Mona i Des Monahan stiže ljubavna priča koja je po mnogo čemu nevjerovatna, ali jedna stvar ih veoma razlikuje od ostalih parova u ovim godinama.
Naime, oboje imaju preko 80 godina, u braku su više od 50 godina i vole se kao i prvoga dana, ali u zadnje vrijeme stanje se zakomplikovalo, prenosi “Novi“.

Mona je oboljela zbog čega joj se vid počeo naglo pogoršavati i uskoro će ostati potpuno slijepa. Njen suprug Des odlučio je zato napraviti nešto lijepo, odlučio je naučiti šminkati kako bi mogao uljepšavati svoju dragu i kad ona zbog slabog vida to više ne bude mogla.

Par se za pomoć obratio profesionalnoj šminkerici Rosie O’Driscoll koja radi u robnoj kući Debenhams gdje vodi kurs šminkanja. Monahanovi su je zamolili da im pomogne, odnosno da nauči Desa tajne šminkerskog zanata.

“Kad su prvi put došli Des nije znao čemu služi koja četkica, no sada je pravi majstor“, kaže Rosie koja je u međuvremenu postala kućna prijateljica s Monahanovima.

Od oktobra prošle godine Des redovno dolazi na časove šminkanja i u tome je sve stručniji.

“Ovo nije zapravo toliko teško. Mislim da bih i sam sada mogao voditi kurs. No najvažnije mi je da je Mona zadovoljna i da se osjeća i izgleda lijepo unatoč slabom vidu.”

Njihova priča je obišla svijet, oni su omiljeni par u njihovom mjestu, a i šire.