KUPIO ČARAPE KOD KINEZA PA SE IZNENADIO ŠTA JE PRONAŠAO UNUTRA

Mladić je kupio je crne pamučne čarape i tamo pronašao neobičnu poruku. Poruka je napisana na kineskom jeziku, a navodno ju je napisao zatvorenik koji ih je napravio.

Šakil Akbar iz Njukasla uspio je da prevede sadržaj poruke na engleski jezik i vidio da se radi o pozivu za pomoć.

Evo šta piše u poruci:

– Moje ime je Ding Tingkun. Imam 39 godina i pogrešno sam optužen za prevaru i ucjenu i osuđen na tri godine zatvora 28. juna 2014. Sve se to dogodilo zato što sam putovao u Peking da prijavim slučajeve korupcije – , navodi se u poruci.

Piše i da se žalio sudu na presudu i da je trenutno u okrugu Lingbi gdje ga muče. Zamolio je da ko god nađe poruku da je pošalje kineskom predsjedniku ili premijeru.

– Izgleda da je ova osoba dosta rizikovala da bi ovo napisala. Sve me je to mučilo kada sam je pročitao – , kazao je Šakil.

Ipak, portparol kompanije koja prodaje čarape rekao je da je sve namješteno jer su se slične poruke pojavile širom zemlje. Akbar nije jedini koji je pronašao poruku istog sadržaja među čarapama, prenosi Blic.

Ubrzo se utvrdilo da je pismo zaista poslao jedan zatvorenik. Iako nije bilo dokaza koji bi utvrdili da je baš Tingkun pisao pisma, portal Bazfid je došao do zapisa sa pomenutog suđenja iz 2014. godine. Detalji se slažu sa onim što je navedeno u poruci.

Na kineskoj društvenoj mreži QQ mogao se naći izvjesni Ding koji je pokretao peticije o svom slučaju.

Inače, nekoliko ljudi širom svijeta je u čarapama pronašlo istu poruku i sve je potpisao Tingkun.

(Hayat/Foto:Screenshot)