Krenuo na teraviju: Patrola zaustavila ef. Adnana Bašića, policajci ga alkotestirali

Visits: 11 Today: 2

O ovom incidentu, bahatom i neosjetljivom ponašanju policijskih službenika Merhemić je već obavijestio kantonalni MUP

U mjestu Alagići kod Kreševa sinoć su tri policajca zaustavila hodžu Adnana Bašića koji je krenuo da klanja teraviju i pritom ga alkotestirali. Ovo nam je potvrdio predsjednik Medžlisa IZ Kiseljak, pod kojeg potpadaju i kreševski džemati, Nermin Merhemić.

– Naime, u 21:05 sati policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao ef. Bašić koji teraviju klanja u džematu u Crnićima. Nakon što im je ef. pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da “puše u balon” – kaže Merhemić.

Bila trojica policajaca
Arhiv

Bila trojica policajaca

FOTO: ARHIV

Trojica policajaca su bili u patroli te su imamu kazali da znaju da je sveti mjesec za muslimane, ali da mora puhati balon (bez ikakvog opravdanog razloga). Također, imam je kazao i to da su mu policajci kazali da svi moraju “puhati u balon” po nalogu komandira PS Kreševo, ali i da su za vrijeme dok je izašao iz automobila i bio alkotestiran, cestom prošla tri automobila koja nit su zaustavljana, a kamoli da su vozači alkotestirani.

– Naravno, imam je poslušao drsku i bezobraznu naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je, naravno, bio negativan (0,00 promila) – dodaje Merhemić.

O ovom incidentu, bahatom i neosjetljivom ponašanju policijskih službenika Merhemić je već obavijestio kantonalni MUP, a dotična tri policajca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK.

Izvor:
avaz