KORA OD BANANE VAM MOŽE POMOĆI U BORBI PROTIV AKNI, EVO KAKO…

Jedan od najčešćih problema kože su akne. To je rezultat bakterija, začepljuju pore, mrtve stanice kože i sl Ali to nije sve, ima puno faktora koji mogu napraviti ovo stanje još gore, ti problemi kao što su hormoni, određeni lijekovi, prehrana i stres.Dobre vijesti, tu je! Umjesto bacanja oljušti sljedeći put kada pojedete bananu, možda želite ga zadržati i koristiti ga kao prirodni akna-razarač.Operite kožu s hladnom vodom i mlijekom za čišćenje, a zatim osušite čistim ručnikom.
Izrezati koru banane na male komadiće.
Masirajte kožu s unutrašnjošću banane tijekom 10 minuta.
Ako je komad postane smeđ, bacite je i započeti sa svježim komadom.
Pričekajte 20 minuta za kožu apsorbirati hranjive tvari.
Ponoviti postupak 2-3 puta na dan, piše portal kreativan.

Pročitajte još: KISELI KRASTAVCI: NAKON ŠTO OVO PROČITATE ČEŠĆE ĆETE IH JESTI

Pored toga što su ukusan dodatak za naše salate i sendviče, kiseli krastavci su odlični i za naše zdravlje.Sadrže jako malo masti, proteina i vlakana, ali 80% ih čini voda te obiluju mineralima poput željeza, kalijuma, natrijuma i fosfora, kao i vitaminima C, A, B-6, B-12, niacinom, riboflavinom i tiaminom.Sadrže i antioksidanse koji štite naš organizam od slobodnih radikala, ali i pomažu i u filtriranju toksina iz organizma.Ukoliko ste pod stresom, krastavce bi trebali jesti češće jer preventivno djeluju na razvoj čira u želucu. Portal Svjetlo Dunjaluka

Pročitajte još:ZAUSTAVITE DOSADNO CURENJE IZ NOSA PRILIKOM PREHLADE OVIM JEDNOSTAVNIM TRIKOM

Sigurno ono što ne znate jeste da puhanje nosa previše žestoko može uzrokovati puknuće krvnih žila i nepotreban stres. A stvari se mogu pogoršati kada ispuhujete zrak, a time izbacujete čestice virusa u uši i sinuse koji u najboljem slučaju mogu biti iziritirani, a u najgorem inficirani.Sve što treba da uradite da prestane nos da curi jeste da pokušate ova tri načina koja će vam olakšati da prodišete.Inhalirajte toplom parom a to pomaže održanju vlažnosti u nosu, otvarajući nosne kanale i razbijajući začepljenost. Posle inhaliranja možete dobro ispuhati nos.
Morate izabrati dobar sprej za nos, a pojedini sprejevi za nos smanjuju upalu i na taj način pomažu liječenju začepljenosti umjesto da daju samo kratkotrajno olakšanje čistih nosnih puteva.
Treći način jeste uzmete tablete protiv alergije, vjerovatno začepljenost nosa ne dolazi od ljetnih trava u odlasku, peluda ili prašine, ali antihistaminik u takvim tabletama ili spreju pomaže svakoj otečenosti nosnog tkiva.
kreativan.info