KO ĆE DA KUPI MOJU MAJKU PRODAJEM JE DANAS, KOJU CIJENU NUDITE?

Na svojoj svadbi sin postavi svoju majku na celu. Supruga mu se primakne i upita, sta ce ta stara tu. Odmah da si je izbacio sa nase svadbe. On joj odgovori to je moja majka. Ali ona i dalje insistira da se ona izbaci sa svadbe njihove.
Sin pridje mikrofonu i da cuju svi gosti rece:
Ko ce da kupi moju majku prodajem je danas, koju cijenu nudite. Jer mi je supruga ne voli.
Svi zacudjeni gledaju u njega i niko ne odgovara.On pridje svojoj majci uhvati je u krilo i rece: Niko nece moju majku , ja je hocu, izadje sa svojom majkom u narucje i ostavi nevjestu sa gostima i ode sa majkom svojoj kuci.
Nakon nekoliko dana na vrata mu se pojavi najbogatiji u tom mjestu u njegovoj kuci i rece mu: CUO SAM STO SE DESILO NA TVOJOJ SVADBI I POSTUPAK KOJI SI TI PREDUZEO , JA TI DAJEM MOJU KCERKU. JER AKO TI PAZIS TAKO NA TVOJU MAJKU ZNAM SIGURNO DA CES PAZITI I MOJU KCERKU.
ON SE OZENI NJOME A DJEVOJKA OSTADE CIJELI ZIVOT NEUDATA JER JE NIKO VISE NIJE HRIO U SVOJ DOM.
POSTUPATE LI SA VASIM MAJKAMA TAKO DA LI VAM JE ONA NA PRVOM MJESTU? Portal Svjetlo Dunjaluka

Pročitajte još: U OVIM TRENUCIMA VJERNIK PRESTAJE BITI VJERNIK

Ebu Hurejre, prenosi da je Allahov Poslanik, rekao: Bludnik prestaje biti vjernik u času kada blud čini, kradljivac kada krade i onaj ko pije alkohol u času kada to radi. Ebu Hurejre je tome pridodao: Niti je vjernik onaj ko otima nešto važno u što narod upire pogled, u času kad to čini. U Hemmamovom hadisu stoji: Nije vjernik onaj u koga vjernici gledaju u trenutku kada otima tuđe – i dodaje: Niti je vjernik onaj koji krade u času kada to radi. Čuvajte se, čuvajte se!
(Muslimova zbrika hadisa 43.)

Portal Svjetlo Dunjaluka