Kladuški humanisti opet na djelu: Izgrađena kuća invalidu Sulji Karahodžiču

Visits: 18 Today: 4

Humanisti iz Velike Kladuše i dijaspore opet su se pokazali na djelu, kada su protekle sedmice uspješno okončali akciju izgradnje nove kuće za invalida Sulju Karahodžića iz Ponikava (MZ Podzvizd).

Akcija koja je počela u januaru ove godine, uspješno je okončana 23.maja kada je Suljo uselio u svoj novi dom. Troškovi izgradnje iznosili su oko 19.200 KM. Krovni lim je donirao Edo Hušidić, a novu kuhinju Zlatko Bataković. Organizatori akcije bili su Hasan Omanović Hako i Šemso Šabić u Austriji, te Šerif Karahodžić i Kasim Mustedanagić.

Suljo je živio sam u neuslovnoj trošnoj kući i nakon što su saznali za njegov slučaj organizatori su odlučili da pokrenu akciju kako bi mu priuštili novi dom i bolje uslove života. Nova kuća je izgrađena pored stare, a sami radovi su trajali oko dva mjeseca.

Ovu akciju podržao je veliki broj humanih ljudi i donatora iz BiH i dijaspore. Glavni koordinator u ovoj akciji bio je Meho Koštić. Akcija je uspješno završena i riječi zahvale svima koji su pomogli njenu realizaciju uputili su kako Suljo tako i organizatori.

radiovkladusa.ba