KAKO JE KANADSKA DJEVOJKA PRIHVATILA ISLAM? PRIČA KOJA ĆE VAS NATJERATI NA RAZMIŠLJANJE

Pisala mi je prije nekoliko sedmica… Zeljela se upoznati sa Islamom… Trazila je istinu.Dzenifer, osamnaestogodisnja kanadska djevojka; medutim, ona nije poput ostalih djevojaka njene generacije.. sta vise, nije poput vecine arapskih djevojaka nasih pozapadnjenih sredina. Ona je osjecala da zivot ima cilj i svrhu, i da istina mora biti teznja svakog covjeka.Nastojali smo je upoznati sa nekim segmentima Islama. Postojala je jos jedna osoba koja joj je pomagala da se upozna sa Islamom, ona ju je i uputila na nasu stranicu..Razgovarao sam s njom o Kur’anu i o tome da je on nadnaravna knjiga koja potvrduje cijelom svijetu da je Islam istinita Allahova vjera.Proslo je vise od 1400 godina, a Kur’an nije dozivio nikakve izmjene niti je iskrivljen. Kopija Kur’ana prisutna u Egiptu nista se ne razlikuje od one u Americi, Kini i Japanu.Govorio sam joj i o naucnim cinjenicama do kojih je stigao svijet nakon ostvarivanja revolucionarnog napretka na polju tehnologije i nauke koristenjem komplikovanih sredstava za naucna istrazivanja, dok su ove cinjenice bile prisutne u Allahovoj Knjizi od vremena kada je poslan Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, u mekansku pustinju.Obavijestio sam je o tome kako je Allah izazvao stanovnike arapskog poluostrva da nacine knjigu slicnu Kur’anu i da im to nije poslo za rukom iako su bili izvanredni retoricari i vitezi rijeci.

Dani su prolazili, a ona je neprestano pitala o Islamu, upoznavajuci se sa njegovim ljepotama.Jednog dana je pitala o islamskm praznicima, te sam joj pojasnio kako muslimani proslavljaju svoja dva bajrama. Zatim sam na trenutak zastao i upitao je: “Zar nije doslo vrijeme?”Odgovorila je: “Da!”Njen odgovor me je silno obradovao… Ali sam zelio biti siguran.Upitao sam je: “Mislim je li doslo vrijeme da prihvatis Islam?”Rekla je: “Da! Znam.”Rekao sam joj dok je moje srce obuzimala radost i zahvala Allahu: “Sada!”Rekla je: “Da!”Pitao sam je: “Smijem li znati tvoj broj telefona?”Dala mi je broj. Pohitao sam je nazvati.Rekao sam joj: “Objasnio sam ti kako se ulazi u Islam. A sada je na tebi da to i prakticno primijenis.”Objasnio sam joj znacenje sehadeta na engleskom, zatim sam je pozvao da ponavlja za mnom.“Eshedu en la ilahe illa Allah..”Ponavljala je dok je njen glas, malo pomalo naginjao ka placu.. Nastavio sam:“We eshedu enne Muhammeden abduhu we resuluhu.”Ponovila je moje rijeci tonom koji je bio blizak placu..da bi zatim pocela naglas plakati. Pitao sam je zasto place. Da li je tuzna.Rekla je: “Ovo nisu suze zalosti.”Pitao sam je: “Zasto places? Tako mi Allaha ti su na putu velikog dobra. Allah te je izabrao da prihvatis Islam pored miliona ljudi koji su ostavili Islam. I pored toliko muslimana koji se ne pridrzavaju svoje vjere. Zasto places?”Odgovorila je, nastavljajuci da place: “Ne znam!”

Pojasnio sam joj kako ju je Allah pocastio velikom blagodati. I da joj Allah oprasta sve ono sto je uradila prije Islama. Trazio sam od nje da moli Allaha za mene da mi oprosti grijehe.. Spustio sam slusalicu, uz obecanje da ce putem Interneta poceti uciti kako da klanja namaz dok ne bude u stanju da se susretne sa muslimanima u njenom gradu.Nakon nekog vremena dosla je da razgovaramo, pa sam je upitao: “Zasto si plakala?”Rekla je: “Zaista, ne znam zasto sam plakala. Cudno sam se osjecala. U srcu sam osjetila srecu. Osjetila sam sigurnost i ljubav. Osjetila sam da je Islam istina.”Tako mi Allaha, osjetio sam tugu, jer mnogi od nas nisu nikada osjetili ovakvo nesto. Uzviseni Allah je ucinio Kur’an lijekom za srca od svake bolesti. I ucinio je Islam lijekom za probleme covjecanstva. Kako su samo predivni ovi iskreni osjecaji kada se pojave iz prsa novih muslimana.

podzastitomallaha