KAD PRESELI DOBAR INSAN, ODE I JEDAN DIO NAS: ŠTA SU O PREMINULOM PROFESORU NAPISALI HAFIZ BAŠIĆ I EFENDIJA VELIĆ

Na ahiret je sinoć, od posljedica covid-a, preselio naš profesor, odgajatelj, prijatelj, uzor u moralu, dr. Samir Beglerović. Primjer je kako se lijepim ahlakom i dobrotom ostavlja trag u srcima drugih, posebno svojih učenika. Jednom sam ga upitao mailom, nakon završetka fakulteta, neslužbeno, za neke knjige. Nije imao obavezu da mi odgovori, a kamoli da pomogne.
Napisao mi je: “Alejkumusselam. Knjige se nalaze u čitaonici, iskoristite ovu sedmicu i zamolite ih da vam daju. Ukoliko ne mogne, recite meni pa ću Vam podići. Tekstove ću Vam fotokopirati, napravit ću podsjetnik da to uradim odmah sutra. Pa bujrum kada mognete. Mahsuz selam.”

Ko bude ponizan radi Allaha, On će ga uzdići! Allah Vam se smilovao i društvom Voljenog Poslanika počastio, naš čestiti profesore! – objavio je Bašić.

Od profesora se lijepim riječima oprostio i poznati sarajevski efendija Muhamed Velić.

Arhiv
Kad preseli dobar insan, ode i jedan dio nas. Treba onda dosta vremena da ponovo sunce ugrije, kao prije. Allah da se smiluje dobroj duši prof. dr. Samira Beglerovića. Allah rahmetile. Amin – objavio je efendija Velić.
(Amir Saletović)

hayat.ba