Jedini ‘islamski učenjak’ koji je negirao genocid u Srebrenici na Dodikovoj televiziji

Da li je poslan ispred neke antibošnjačke, i antimuslimanske organizacije?

Negator genocida i falsifikator historijskih, pravnih i političkih činjenica o agresiji i genocidu u BiH Imran Hosein je sve više uključen u velikosrpski projekat.

Gostujući u specijalnoj emisiji na televiziji Milorada Dodika, RTRS, Imran Hosein je još jednom u ime velikosrpskog projekta negirao genocid i agresiju na BiH.

Nehumani, anticivilizacijski, lažni stavovi Imrana Hoseina koji su povrijedili bošnjačke žrtve, ali i sve prijatelje istine i pravde u svijetu, sve istinske borce za ljudska prava i slobode su dio pojačane kampanje srpskog akademskog, političkog, duhovnog i medijskog establišmenta u cilju negiranja genocida u Srebrenici.

Po SANU Memorandumu I, dokumenta za stvaranje etnički čiste Velike Srbije, izvršena je agresija na Republiku BiH, koja je rezultirala genocidom na teritoriji BiH, prije svega nad bošnjačkim narodom. Po Memorandumu SANU II rezultati agresije i genocida se trebaju legalizovati falsifikovanjem historijskih, sudskih i političkih činjenica o agresijima i genocidima.

To predstavlja neljudsko, antihumano, protiv civilizacijsko relativizivanje i ponovno pisanje historije sa konačnim ciljem izjednačavanja onih koji su poticali, organizirali i počinili genocid s žrtvama koje su branile svoje pravo i slobodu da žive u svojoj domovini.

Već nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, prije 20-tak godina, počele su optužbe Bošnjaka za zločine, a onda i terorizam.

Žalosno je da politčki predstavnici žrtava nisu svjesni užurbane akcije udruženog srpskog establišmenta pred 20 godišnjicu od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Taj cilj je definitivno ustrojavanje manjeg bh entiteta kao države u državi, negiranjem historijskih, pravnih i političkih činjenica o agresiji i genocida u BiH i bježanjem od istine o tim zločinima i pravde za žrtve tih zločina, izjavio je Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada.

Za Srebrenicu.ba