JE LI SE ŽENA ZAISTA PORODILA NA STANICI U SARAJEVU: EVO ŠTA JE OBJAVILA NANA MALENE DJEVOJČICE

Visits: 3112 Today: 1

Sjećate li se priče istina stare samo pet dana o ženi koja se, kako su mnogi javili, porodila ba tramvajskoj stanici kod katedrale Srca Isusova u Sarajevu?

Čini se da priča dobiva novu dimenziju.

Naime, u jednoj FB grupi oglasila se nana djevojčice koja se rodila 4.10. u automobilu koji se nalazio na tramvajskom stajalištu kod katedrale.

Mnogi mediji su svašta objavljivali, pa sam željela da vas obavijestim kako se sve desilo. Moja kćerka se nije porodila u tramvaju, na stanici… Ni ona, ni moj zet nisu neke neuke osobe nego magistar historije i vrsni informaticki stručnjak. Porod je tako brzo išao da nisu uspjeli doći do bolnice i kćerka je sve sama odradila, naravno uz podršku muža. Toliku hrabrost i snagu malo ko da bi imao. Bili su u kontaktu sa Službom Hitne pomoći koja je došla u rekordnom vremenu. I mama i njena bebica su hvala Bogu dobro. Hvala Hitnoj pomoći na brzini i efikasnosti, hvala svima koji su se zatekli na stanici i koji su na bilo koji način dali podršku. Neko je dao prijedlog da dobiju besplatne karte prijevoza. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta uputio joj je čestitku i poklonio za njih dvije doživotne karte za prijevoz. Velika mu hvala. Ja svojoj unučici hoću da napravim knjigu od objava, komentara, fotografijom sa medicinarima Hitne pomoći… u babinom prsluku. Molim vas, ako neko ima ko je taj dan bio na stanici, a da je možda napravio neku fotografiju, snimak da mi pošslje . Još jednom hvala na česstitkama i lijepim željama – objavila je na Facebooku.
(Amir Saletović) hayat