ISPOVIJEST SARAJEVSKE BALERINE: “Migranti su me toliko tukli da sam povraćala”

Izvor: Avaz.ba

Sarajka Iman Fagin (24) dugo bi mogla pamtiti 8. juni, kada su je u blizini Tržnog centra “Robot” u sarajevskom naselju Dolac-Malta napala trojica migranata.

Prema njenim tvrdnjama, brutalni napad se odigrao usred dana – oko 13:30 sati. Napadači su joj podmuklo prišli iza leđa i odmah počeli udarati.

– Prvo sam pomislila da mi je ruksak zapeo za granu, ali kada sam se okrenula shvatila sam da se radi o napadu. Udarali su me i rukama i nogama, i sve je kratko trajalo, ali meni se učinilo kao vječnost. Toliko su me tukli da sam povraćala – prisjeća se u jednom dahu Fagin.

Daleko teže posljedice spriječio je jedan taksista, koji je zaustavio vozilo i istrčao. Migranti su se razbježali, ali su uspjeli uzeti novčanik s dokumentima.

– U tom metežu, ne mogu se sjetiti koji je bio taksi, da se čovjeku zahvalim. Pozvala sam policiju, potom je stigla i Hitna pomoć, nakon čega sam otišla u Opću bolnicu. Slikali su mi rebra, koja me i danas, dvije sedmice nakon napada, bole. Završila sam s terapijom injekcija. Trebam ići i na slikanje abdomena, kako bi utvrdili da li imam neke unutrašnje povrede – navodi Fagin.

Ova Sarajka, inače, balerina, odlučila je izaći u javnost sa pričom, kako bi građani shvatili šta se dešava na ulicama bh. prijestonice.

– Slučaj sam prijavila u Policijskoj stanici Novo Sarajevo. Policajci su nemoćni. Sve i da pronađu napadače, mogu ih zadržati do 24 sata, jer su strani državljani, a papiri koje imaju često su falsifikati – izjavila je Fagin i na kraju dodala:

– Možda bih sve razumijela da sam bila drska, da sam ih provocirala. Ali, ovako, iza leđa prići i tući djevojku, nije u redu – zaključila je Fagin.Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima: