Bio je omiljeni bh. komentator, onda je postao Mustafa i nestao: Došao je nedavno u BiH, posljednja slika otkriva gdje…

Sport i komentarisanje, kao i rad u medijima, sada su za njega davna prošlost, a koliko se zna, radi kao konobar u jednom švicarskom hotelu. Tu je informaciju u medijima otkrila njegova majka

Otkako je 2016. godine prešao na islam i postao Mustafa Mijajlović, o poznatom i omiljenom sportskom komentatoru u Bosni i Hercegovini, gotovo se ništa ne zna. Tek tu i tamo procuri poneka vijest…

Mustafa, koji se ranije zvao Marjan Mijajlović, islam je primio u Švicarskoj, a nakon toga njegov život izgleda kao filmska triler priča.

Sport i komentarisanje, kao i rad u medijima, sada su za njega davna prošlost, a koliko se zna, radi kao konobar u jednom švicarskom hotelu. Tu je informaciju u medijima otkrila njegova majka.

– Ime Mustafa znači izabran. To sam ja, na svim poljima bio sam biran i nisam se nikad nametao. Zbog toga sam odlučio da se zovem Mustafa – pojasnio je svojevremeno Mijajlović.

Ipak, nedavno je boravio u Bosni i Hercegovini, sudeći prema njegovoj posljednjoj objavi na Facebooku i fotografiji koja je nastala sa prijateljima u Cazinu. Bilo je to prije četiri mjeseca.

A sudeći prema komentarima koji su uslijedili ispod nje, u BiH su ga i dalje mnogi željni te ga zovu da se vrati.

– Legendo bosanska, vrati nam se – poručuju fanovi.

A da se i dalje rado sjeća boravka u BiH i rada na Face TV-u potvrđuje i fotografija objavljena nekoliko dana ranije, tačnije, na kojoj se nalazi sa Senadom Hadžifejzovićem na novinarskom zadatku. Uz fotografiju je Mijajlović ostavio kratak komentar:

– Ovo su bila vremena, dragi moji, moj Senćo i ja.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)