Imaju milione, a djeci će od silnog bogatstva ostaviti – ništa

Mnoge zvijezde Holivuda su rođenu djecu lišile nasljedstva – iz humanitarnih razloga, a neki zato što misle da bi im toliki novac pomogao samo da “skrenu s pravog puta”.

Jackie Chan kineski glumac i majstor borilačkih vještina, čije se bogatstvo procjenjuje na 246.722.376 KM, sav svoj novac će ostaviti humanitarnim organizacijama, a ne svom sinu, jer je on sposoban da sam zarađuje za svoj život. 

Simon Cowell engleska televizijska ličnost, ne vjeruje u običaje nasljeđivanja bogatstva. Svoje bogatstvo ostavit će humanitarnim organizacijama, a on lično preferira one koje se bave djecom i psima. 

– Vaša ostavština mora biti takva da ljudima pruža puno prilika, ako im date svoje vrijeme i nešto ih naučite, to će biti najbolje nasljedstvo – izjavio je Cowel.  

Elton John engleski pjevač, sa svojim sadašnjim partnerom David Furnish, će donirati 93 milijarde KM, humanitarnoj organizaciji, jer žele da svojim sinovima usade poštovanje prema radu i novcu, prenosi Hayat.

Gordon Ramsay britanski kuhar i televizijska ličnost, koji je težak oko 281.968.430 KM, kaže da njegova djeca neće dobiti taj novac na raspolaganje jer ih on može samo ”iskvariti”. 

 – Novac me nikad nije uzbuđivao. To nije moj ultimativni cilj i to se odražava na odgoj moje djece – kaže Gordon, koji, inače, ima četvero djece.