IMA 99 GODINA I PREDAO JE PAPIRE ZA RAZVOD: JEDNU STVAR JOJ NIJE MOGAO OPROSTITI

Ono što možda malo čudi, jeste činjenica da na sudsku rastavu nisu imuni i oni koji su dobrano zagazili u desetu deceniju života o čemu svedoči priča Giannija Gasanija, predsjednika i osnivača Italijanske akademije bračnih advokata.

Devedesetdevetogodišnji Gianni i njegova tri godine mlađa supruga Rosa vjenčali su se u svojim 30-tim godinama prošlog stoljeća. Ljubav para trajala je sve dok on nije otkrio Rosina pisma u kojima je saznao da ga je njegova voljena varala.

New Study Questions Whether Death Rate Levels Off in Old Age | The Scientist Magazine®

Iako se prevara desila prije 60 godina Gianni joj nije mogao oprostiti. Naime, nakon više od 70 godina braka, petoro djece, desetak unučadi i jednog praunuka, odlučio je da podnese zahtjev za razvod braka.

Uvijek se nađu neki slučajevi koje prije nismo vidjeli, ljudi stariji čak i preko 80 godina traže razvod kako bi mogli započeti novi život – kazao je advokat.
Gianni i Rosa tako su postali najstariji bračni par koji je ikada zatražio razvod. Prije njih rekord je držao par iz Velike Britanije, koji su se razveli 2009. nakon 36 godina braka PRENOSI HAYAT