Hrana koju trebate izbjegavati ako ne želite debeli stomak

Salo na trbuhu najbolji je pokazatelj da vam je zdravlje ugroženo. Ako ste žena opseg struka ne bi trebao biti veći od 90, a ako ste muškarac 101,5 centimetara. Ako ste prešli te vrijednosti, ovo je hrana koju odmah trebate izbaciti s jelovnika…

1. Rafinirane žitarice – Uobičajeni primjeri rafiniranih žitarica su bijela riža, bijeli kruh i bijela tjestenina. Za razliku od cjelovitih žitarica, rafinirane su modificirane od svog prirodnog oblika i dramatično povećavaju šanse za debljanje.

2. Punomasno mlijeko ili 2% mlijeko

Većina zna da je punomasno mlijeko loše za liniju, no i ono smanjene masnoće kalorično je i puno masnoća, tako da će utjecati na izgled trbuha ako se redovito konzumira.

3. Gazirana pića

Bez obzira radi li se o klasičnim ili dijetalnim verzijama, budete li ih pili salo na trbuhu neizostavan je rezultat.

4. Muffini

Trebate biti svjesni da jedan muffin sadrži oko 500 kalorija, i više od polovine dnevno preporučene količine šećera.

5. Sir

Sir je dobar izvor kalcija, ali je i izvor visoke razine zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu sadržavati polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.

6. Sve namirnice koje sadrže trans masti

Čak i mala količina trans masti može utjecati na vaše zdravlje, ali i povećanje sala oko trbuha. Hrana koja obično sadrži trans masti su pekarski proizvodi, kokice za mikrovalnu i pržena hrana.

8. Prerađeno meso

Salame, hrenovke i kobasice mogu biti primamljive, ali najbolje ih je izbjegavati ako želite ravan trbuh. Mesne prerađevine bogate su kalorijama i zasićenim mastima, pa su jedan od najčešćih uzroka debljanja.

9. Čips

Čips od krumpira dolazi u desecima različitih okusa i jedan je od najpopularnijih oblika hrane za utjehu. Ipak, vaš trbuh neće vam biti zahvalan što ga jedete. Jako je kaloričan i i puni soli, a i izvor trans masti.

10. Bilo koja hrana s rafiniranim šećerom

Hrana bogata rafiniranim šećerom ima malu hranjivu vrijednost i puna je praznih kalorija koje povećavaju razinu glukoze u krvi. Rafinirani šećeri jedan su od najpoznatijih izvora jednostavnih ugljikohidrata, koji potiču tijelo da nakuplja masnoće u području abdomena.

11.  Sol

Konačno, iako sama sol neće utjecati na to da se debljate u području trbuha, konzumiranje prevelike količine hrane i pića koja sadrži visoku količinu natrija može stvoriti dojam da imate debeli trbuh. Problem je što sol zadržava vodu u tijelu, a većina toga će biti vidljiva u abdominalnom dijelu tijela na način da ste otečeni i mlohavi.

(magazin.hr)