HALID BEŠLIĆ PRIZNAO: Od penzije ne mogu da živim i evo jedna veoma važna poruka mladima

Pjevač Halid Bešlić već nedjeljama vrijeme provodi u izolaciji, dok mu društvo sve vrijeme pravi supruga Sejda…

Period koji je nastupio njemu nije teško pao, jer želi da ovo vrijeme iskoristi kako bi se odmorio, a poslovnim obavezama se namjerava vratiti onda kada bude ukinuto vandredno stanje.

Legendarni pjevač Halid Bešlić se sam stavio u izolaciju, nakon što se nedavno vratio iz Njemačke. Kako se ranije pisalo, baza jednog dijela njegove familije je u Offenbachu, a bh. muzička legenda ima i njemačku penziju.

– Dobro sam, zdravlje je OK. Inače, baš sam bio ušao u avion za Njemačku i praktički se iz njega vratio kad je sve započelo. Sam sebi sam odredio izolaciju, jer svakako nemam gdje sve i da hoću. U ove tri-četiri nedjelje koliko ovo traje išao sam jednom-dvaput do banke i to je sve. Čitam knjige, novine i gledam televiziju – opisao je Halid kako izgleda njegovo vrijeme u izolaciji.

Pandemija mu je onemogućila da održava koncerte, te ističe da to utiče na njegov kućni budžet:

– Mora se malo dublje zavući ruka u džep i posegnuti za zalihama jer novih prihoda nema. Ali, šta je, tu je. Imam penziju, ali ja ne mogu živjeti od nje i to uopše ne shvatam kao penziju. Imam benzinsku stanicu i motel i s te strane sam materijalno osiguran – poručuje Halid i šalje poruku svim mlađim kolegama kako da vode računa o finansijama.

– Da misle o starosti i ostavljaju ponešto sa strane, koliko se može, jer život jako brzo prođe. Ne mogu zamisliti da danas živim samo od penzije, ne bih to mogao. Jer kako ovdje penzioneri žive, to nije normalno. To je tragedija za ovo društvo. Zemlja koja nema dobar socijalni i penzioni fond ne može biti dobra za svoje stanovnike. Ali ja sam, hvala Bogu, radio i stekao dobra primanja kako bih sebi osigurao normalan život i da ne moram zavisiti ni od koga – izjavio je Halid, piše vecernji.ba.