Grb BiH s ljiljanima na peharu Lige Evrope: Šta se to dešava u Bakuu?

Azerbejadžanska prijestolnica Baku, domaćin je ovosezonskog finala Evropa lige. Snage će u finalu odmjeriti Arsenal i Chelsea, a Azrebejdžan je spreman za jedan od najvećih sportskih događaja u historiji.

Trofej namijenjen osvajaču Evropa lige stigao je u Bakuu. Mnoge poznate ličnosti u ovoj kavkaskoj zemlji oglasile su se putem društvenih mreža pred ovaj fudbalski spektakl, a među njima i jedna od najvećih tamošnjih muzičkih zvijezda, Dilara Kazimova. Ona je na Instagram stavila sliku trofeja, a ono što nama upada u oči je to da se na trofeju gdje su zastave članice UEFA-e, nalazi i zastava BiH sa ljiljanima. Dakle, zastava pod kojom je naša zemlja i priznata kao nezavisna država.

Inače, Dilara Kazimova je slavu stekla 2014. godine, kada je predstavlja Azerbejdžan na Eurosongu sa pjesmom “Start A fire”. Iako je bila veliki favorit prema kladionicama, zauzela je tek 22. mjesto u finalu. Dilara je i veliki fudbalski fan i ne propušta utakmice fudbalske reprezentacije Azerbejdžana, a i često bude na mečevima azerbejdžanskih klubova u evropskim takmičenjima.