GOSTE IZNENADIO RAČUN, POGLEDAJTE KOLIKO JE PAR PLATIO DVIJE KAFE U HRVATSKOJ!

Sa Jadrana svake godine stižu priče u visokim računima u ugostitetljskim objektima, tako je i ove godine uprkos tome što se zbog pandemije virusa korona domaćini bore za svakog gosta.

U Facebook grupi ”Dnevna doza prosječnog Dalmatinca” objavljen je račun na kojem stoji da dvije kafe s mlijekom koštaju 46 kuna (12 KM). Nije u pitanju tradicionalno skupi Dubrovnik već Korčula, saznaje Dalmatinski portal.

Grad Marka Pola na istoku ostrva poznat je kao ne baš jeftina destinacija, no papreni račun za dvije kafe ipak je iznenadio gosta iz Hrvatske koji svake godine ljetuje na Korčuli.

”Dok neki čine sve kako bi od sezone spasili što se spasiti da, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cijena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dvije kave s mlijekom izdvojiti 46 kuna. Cijena kao na Stradunu, a lokacija i stupanj elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podnio uz onu standardnu čašu vode koja se posluži uz kavu, ali ovog puta nije je bilo”, požalio se i gost lokala.

Novinari Dalmatinskog portala su nazvali lokal koji je izdao račun. Javila se žena na recepciji koja ne vlada baš najbolje hrvatskim i pokušali su joj objasniti da su gosti šokirani računom za kavu.

”Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna”, rekla im je.

crna-hronika.info