GLASALI U IME PREMINULIH: TUŽILAŠTVU PREDATE OSOBE OSUMNJIČENE ZA IZBORNU KRAĐU

Tužilaštvu BiH predati su Asim Kamber, Mirela Husić i Fazir Vukalić, koje su, zbog sumnje da su počinili izbornu prevaru tokom opštih izbora 2018. godine, uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Arhiv

Portparol Sipe Luka Miladinović rekao je Srni da su tri lica, uz izvještaj, jutros predata Tužilaštvu BiH.

Iz Sipe je ranije saopšteno da su njihovi pripadnici uhapsili juče u Istočnom Sarajevu i Sanskom Mostu tri lica zbog osnovane sumnje da su počinili izbornu prevaru.

Postupajući prema naredbi Suda BiH, službenici Sipe pretresli su četiri lokacije na području Sanskog Mosta i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, računare, kasete za diktafon, raznu dokumentaciju, USB stikove, kao i druge uređaje na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da su uhapšeni osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih, kao i koristeći glasove za lica koja nisu izašla na izbore, a sve s ciljem pribavljanja što većeg broja glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.
hayat.ba