Evo zašto uvijek smrdi u kineskim radnjama! Pored toga što je neprijatno, jako je štetno po zdravlje

Sigurno ste nekada ulazili u kinesku prodavnicu odjeće, i osjetili odmah neki čudan i poprilično jak miris, taj miris nikako nije zdrav i čak štaviše jako je opasan za ljudsko zdravlje.

Da bi se proizvodila razna vrsta odjeće, u cijelom svijetu se primijenjuje oko 8.000 različitih sintetičkih materijala.

Mislili smo da su one sigurno i korisne, jer vjerujemo da ih inspekcije ne bi dopustile za primjenu, ali ustvari mnoge od njih uopšte nisu sigurno i mogu i te kako narušiti ljudsko zdravlje. Proizvođači sintetičkih materijala, ali i vlakana u toku jedne godine imaju profit od 7.000 milijardi američkih dolara.

Radi se o vještačkim mirisima koji nisu dopustivi za upotrebu u Americi i zemljama Evropske unije, dok se u azijskim zemljama one i te kako koriste. To je iz razloga što je tamo kontrola takvh mirisa u proizvodnji veoma niska, pa svako može da ih primijenjuje.

Svi znamo da se najviše odjeće na našim prostorima, dovlači upravo iz Kine. Savjetujemo vam da od sada kada želite da kupujete odjeću, prvo provjerite zemlju u kojoj je proizvede, te ako je to iz Kine , nemojte nikako uzimati. Osim mnogobrojih hemijskih supstanci, oni koriste i razne pesticide, piše “Espreso“.