Erdogan ponovo na čelu AK Partije: Nismo došli da budemo vladari, već da služimo državi i narodu

Visits: 13 Today: 2

Predsjednik Turske Reccep Tayyip Erdogan ponovo je izabran na čelo vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a u obraćanju prisutnim istakao je kako Turska odlučno nastavlja realizirati ciljeve postavljene za budućnost, javlja Anadolija.

U Sportskoj dvorani u Ankari danas je održan 7. redovni kongres turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a Erdoan je sa svih 1.428 važećih delegatskih glasova ponovo izabran za njenog predsjednika.

Izabrani su i novi sazivi stranačkih organa, uključujući i Centralni upravni odbor (MKYK), koji broji 75, umjesto dosadašnjih 50 članova.

Erdoan se po objavljivanju rezultata glasanja obratio prisutnim i zahvalio na ponovo ukazanom povjerenju te je najavio da će Turska još odlučnije nastaviti put realizacije razvojnih ciljeva postavljenih za budućnost.

Dodao je kako će njegova zemlja, zajedno s Narodnim savezom, koji čine AK Partija i Stranka nacionalnog pokreta (MHP), ostvariti ciljeve zacrtane za 2023, kao i viziju za 2053.

“Ne zaboravimo da će 2023. godina biti godina pobjede Narodnog saveza. Narodni savez nije savez koji je nastao potpisom za stolom, već konsenzusom srca – kazao je Erdogan.

On je dalje kazao da će Narodni savez nastaviti služiti Turskoj i njenim narodu baš kao što je to AK Partija radila proteklih 19 godina od 2002. kada je došla na vlast.

“Ponovo ćemo pokazati da na vlast nismo došli da budemo vladari, već da služimo državi i narodu – poručio je Erdoan i dodao da nema tog problema kojeg zajedništvo svih 84 miliona ljudi u Turskoj ne može prevazići.

bhdijaspora.net