ELVISA BEŠO TREBA NAŠU POMOĆ; SUGRAĐANIN POKRENUO APEL: ODAVNO NISAM VIDIO TAKO LIJEP OSMIJEH

Stočanin Nermin Bise objavio apel za pomoć oboljeloj sugrađanki Elvisi Bešo i njenim roditeljima.

Odavno nisam vidio tako lijep osmijeh kakav ima naša mlada Stočanka Elvisa Bešo. Odlična učenica sa svim peticama i odlično odrađenom maturom.

Danas kad smo je posjetili zračila je takvom pozitivnom energijom, hrabrošću i odlučnošću kakvu također odavno nisam vidio.

Jednostavno, prelijepa, inteligentna i pametna 18-godišnjakinja. Zašto vam ovo pišem? Razlog je samo jedan: da vam bar riječima pokušam dočarati koliko je jaka ova djevojka i koliko srce ima, s obzirom da se od svoje četvrte godine bori sa zdravstvenim problemima.

Od svoje osme godine Elvisa živi s jednim bubregom i bori se, a za ovih deset godina pojavile su se i dodatne poteškoće s jetrom i pršljenovima zbog čega je morala biti podvrgnuta operaciji u Istanbulu.

Do sada je četiri puta Elvisa sa svojim ocem išla u Tursku. Za nekoliko dana se priprema i za peti odlazak na preglede i terapije koje redovno mora primati.

Samo jedna terapija košta 1000 eura, a većina lijekova koji su potrebni ne nalaze se na esencijalnoj listi. Kada se tome dodaju troškovi putovanja u Tursku, plaćanja bolničkih usluga, smještaja u hotelu i boravka koji ovisno o trenutnoj situaciji može biti višednevan ili višesedmičan kako je bilo u jednom od Elvisinih odlazaka, onda je jasno da su to ogromni troškovi koji se ne mogu podnijeti samo u krugu Elvisine porodice i rodbine.

Već do sada je porodica imala ogromne troškove, sami su to sve finansirali dok su imali mogućnost, međutim, Elvisino liječenje se nastavlja i pitanje je koliko će još potrajati, tako da je porodici u ovom trenutku potrebna finansijska pomoć.

Zato vas drage prijateljice i prijatelji pozivam, a znam da ćete se odazvati, da u okviru svojih mogućnosti pomognete Elvisi, ovoj prelijepoj, preslatkoj i prepametnoj djevojčici koja perfektno govori engleski i turski jezik, da se izbori u ovim trenucima njenog iskušenja i borbe, ali i iskušenja i borbe njenih roditelja i brata i rodbine.

Vaše uplate možete uplaćivati na žiro račune njenih roditelja otvorene u Uni Credit banci.

Za uplate iz BiH na ime Ismet Bešo, račun: 45281914000, transakcijski račun 3382702502630492
i za uplate iz inostranstva na ime Adita Bešo IBAN: BA393382702856160281, swift: UNCRBA 22

hayat.ba