Elektroprivreda BiH uvodi promjene: Struju će očitavati jednom u dva mjeseca, a ovako možete platiti račun!

U periodu dok traje opasnost od zaraze koronavirusom Elektroprivreda BiH saopštila je da će očitavanje brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

Na ovaj potez odlučili su se kako bi smanjili neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije.

– Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne info linije ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese), saopćeno je iz JP Elektroprivreda BiH.

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, JP Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo izvršiće procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda.

Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdiće se po očitanju brojila u narednom mjesecu i biće iskazani na računu za taj mjesec.

Elektroprivreda BiH moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktulenoj situaciji poduzimaju s prevashodnim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću kupci Elektroprivrede BiH neće biti oštećeni.

Besplatni brojevi i e-mail adrese na koje možete dostaviti svoja očitavanja električne energije su:

Srednjebosanski kanton 080 020 130, info.edze@epbih.ba
Bosansko-podrinjski kanton 080 020 131, info.edsa@epbih.ba
Zeničko-dobojski kanton 080 020 132, info.edze@epbih.ba
Kanton Sarajevo 080 020 133, info.edsa@epbih.ba
Unsko-sanski kanton 080 020 134, info.edbi@epbih.ba
Tuzlanski kanton 080 020 135, info.edtz@epbih.ba
Hercegovačko-neretvanski kanton 080 020 136, info.edmo@epbih.ba svjetlo-dunjaluka.com