EF. MUHAMED VELIĆ PONOVO O KORONA VIRUSU

Povodom pandemije koja trese cijelu planetu, oglasio se ponovo na svom Facebook profilu ef. Muhamed Velić

Svijet se već duže od tri mjeseca suočava s velikim zdravstvenim izazovom koji je prouzrokovalo izbijanje korona virusa (Covid-19). Situacija se globalno odražava gotovo na sve sektore ljudskih života, a posljedice su, a i biti će, izuzetno ozbiljne.

Povodom pandemije koja trese cijelu planetu, oglasio se ponovo na svom Facebook profilu ef. Muhamed Velić

Njegov post prenosimo u cijelosti.

Sada je vrijeme da se svjetske institucije, kao UN, WHO i dr., zapitaju da li pojedine kulture mogu tako slobodno konzumirati sve i svašta, jer vidimo da posljedice trpi cijeli svijet. Dokazano je da je ovaj virus prešao sa životinje na čovjeka, jer su Kinezi jeli šišmiše i druge životinje koje se ne konzumiraju. Svijet je globalno selo ili slika na zategnutoj koži, kako kaže Amin Malouf, gdje god da dirnete trese se cijela koža i cijeli svijet. Tako je i ovdje slučaj, Allah Uzvišeni kaže u Kur’anu da se trebamo čuvati smutnje i nereda koji neće pogoditi samo one koji su za to krivi. Allah da nas sačuva i da pomogne! Amin!

Podsjetimo, ef. Velić je još u januaru iznio slično mišljenje u kojem je, s teološkog viđenja stvari, obrazložio zašto je virus potekao baš iz Kine.

Njegov tadašnji post izazvao je brojne reakcije i komentare. 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)