Dvojica turskih MMA boraca koji žive u Beču proglašeni su herojima nakon što su pokazali hrabrost

Dvojica turskih MMA boraca koji žive u Beču proglašeni su herojima nakon što su pokazali hrabrost te pomogli jednoj ženi i policiji tokom terorističkog napada u glavnom gradu Austrije.

Dvojica Turaka su dobili pohvale nakon što su pokazali hrabrost tokom sinoćnjeg terorističkog napada u Beču u kojem su ubijene četiri i povrijeđeno 17 osoba. Mikail Ozen i Recep Gultekin su se kratko pojavili na snimku nastalom tokom pucnjave u Beču u ponedjeljak navečer. Na snimku se čuje kako Ozen na turskom jeziku viče “sakrijte se”, dok se u blizini čuje pucnjava.

Gultekin je zadobio manju povredu noge, ali je s Ozenom uspio pomoći jednoj ženi i povrijeđenom policajcu.

“Starija žena se kretala prema mjestu događaja, a kada smo je vidjeli, odveli smo je na sigurno. Nakon toga smo ušli u podzemnu željeznicu, vidjeli smo da se puca”, izjavio je Ozen za tuske novine Huriyet.

U jednom trenutku su teroristi bili samo pet-šest metara udaljeni od MMA boraca, vidjeli su ih i kasnije dali njihov opis policiji.

Iako se špekulisalo da je jedan od napadača govorio turskim jezikom, moguće je da je došlo do zabune jer se na snimku čuo Ozenov glas. Na snimku se čuje i jedan od terorista koji govori arapskim jezikom.

Korisnici interneta su pohvalili dvojicu Turaka te ih proglasili “herojima Beča”. (Klix.ba)