DVA MLADA HAFIZA OBOGATILI MEDŽLIS IZ DOBOJ

Glavni imam Bajro-ef. Džafić i predsjednik Izvršnog odbora (IO) Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Doboj Mirsad Husaković upriličili su prijem za nove mlade hafize sa područja MIZ Doboj.

Hadžić Abdurahman iz džemata Velika Brijesnica i Ahmetović Muhameda iz džemata Škrebe govorili su o svojim putevima do sticanja titule hafiza. Glavni imam Džafić predsjednik IO Husaković uputili su im najiskrenije čestitke na postignutom uspjehu.

Razgovarali su i o organizaciji hafiske dove koja će se upriličiti u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, poštivajući preporuke i propise kako nadležnih državnih organa tako i odluke nadležnih organa IZ u BiH.

Glavni imam i predsjednik IO su uručili i prigodne novčane hedije mladim hafizima sa željom da svojim radom i trudom budu primjer svojim vršnjacima i da budu od koristi društvu i Zajednici, prenosi Preporod.info.

Hafiz Hadžić Abdurahman, sin Selme i Edina, trenutno je student prve godine Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu. Hifz je položio 16. 11. 2020. godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BIH.

Hafiz Ahmetović Muhamed, sin Hajrudina i Enise, trenutno je učenik IV. razreda Behram-begove medrese u Tuzli. Hifz je položio 21. 09. 2020.godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.

hayat