Država je zabranila ova imena: 10 najšokantnijih imena za djecu koja su zakonom zabranjena

U želji da svom djetetu daju što unikatnije ime, roditelji često pretjeraju

Ako ste pomislili da ste do sada čuli sve čudne ideje za imena, varate se. Predstavljamo vam deset imena koja su zabranjena.

Razumije se da svaki roditelj nastoji da njegovo dijete po nečemu odskače od ostalih, ali neki su toliko pretjerali sa imenima, da je država morala da se umiješa i da im to zabrani

U Portugalu da dijete nazovete nekim tradicionalnim imenom, dok u Australiji dijetetu ne možete dati ni po nazivu koji je ustanovljen i već ima određenu reputaciju. Ipak, jedno ime koje je par s Novog Zelenda pokušao da da svom djetetu se smatra najšokantnijim na listi.

Predstavljamo vam neka od imena koja su na listi zabranjenih:

Nutella

Francuski par želeo je da nazove svoju kćerkicu po popularnom čokoladnom namazu, vjerujući da bi njihiova djevojčica mogla biti jednako slatka i popularna kao Nutela.. Međutim, sudija pred kojim se našao ovaj neobični predmet odbio je da prihvati ime tvrdeći da je ono „u suprotnosti sa interesima djeteta“ jer bi u buduće samo dovelo do ismijavanja. Sudija je skratio ime, pa se djevojčica sada zove Ella.

Akuma

Ovo ime je izavalo dugu raspravu u Japanu, zbog čega se oglasio čak i japanski premijer. Razlog je značenje, jer akuma u prevodu znači Đavo. Odlučeno je da ime bude zabranjeno.

Mona Lisa

Iz nekog (ne)poznatog razloga se ovo ime nalazi na listi nedozvoljenih imena u Portugalu.

Anal

Par s Novog Zelanda je rešio da nazove svoje dijete Anal. Sasvim logično, sud nije odobrio ovaj zahtjev. Upravo mnogi smatraju da je ovo ime najšokantnije.

bhdijaspora.net Foto: ilustracija