DODIKOVA MEZIMICA TUŽI GRAD BANJA LUKU I TRAŽI 900.000 KM: A RAZLOG JE NEVJEROVATAN

Poslanik SNSD-a i bivša direktorica Doma zdravlja u Banjaluci Gordana Tešanović tužila je grad Banjaluka zbog nemogućnosti poslovanja njenog ugostiteljskog objekta na Banj Brdu jer na to izletište odlukom grada od 2006. godine nije moguće doći motornim vozilom. Aktivisti podsjećaju da je to bilo poznato i prije nego što je objekat otvoren.

Poslanik SNSD-a Gordana Tešanović tužila je grad Banjaluka i tužbom traži nadoknadu štete u visini od 900.000 maraka jer je onemogućen prilaz vozilima do njenog ugostiteljskog objekta na Banj Brdu u Banjaluci.

Banj Brdo je najpopularnije banjalučko izletište, a prilaz motornim vozilima zabranjen je godinama.

Gordana Tešanović nije željela da komentariše tužbu. U odgovoru grada Banjaluka koji je objavio portal “Kapital” piše da grad odbacuje tužbu kao i da je investitor bio upoznat da je saobražaj na toj lokaciji zabranjen.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke kaže da “grad priznaje pravo svakome da brani svoj interes ali i da grad brani svoj interes”.

Neko je poslaniku SNSD-a dao znak da tuži grad”, smatra odbornik SDS-a Aleksandar Petković.
Tihomir Dakić iz Centra za životnu sredinu napominje da je odluka o zabrani saobraćaja za motorna vozila na Banj Brdo na snazi od 2006. godine i da su ostanak na snazi te odluke i pored pokušaja promjene izdejstvovali građani Banjaluke.

Banj Brdo napoznatije je banjalučko izletište. Poslanik SNSD-a je sa porodicom stari objekat na Banj Brdu kupila 2000. godine nakon čega je renoviran.

hayat.ba