Djed je kupio hranu za sav novac: Kesu su mu ukrali dok je otključavao bicikl, pa je sjeo i počeo da plače. Onda je do njega došla…

Jedan deda otišao je u jedan poznati trgovački lanac po hranu, a naišao na neviđenu plemenitost, kada su mu, nakon što je bezobzirno opljačkan, u pomoć pristrčale radnice ovog trgovačkog lanca…

Među rafovima srbijanskog “Lidla” proteklih sedmica vidjeli smo i nezajažljivost, i nezasitost, kao i poneku komičnu situaciju, ali to nisu jedine crte srbijanskog karaktera koje je njemačka trgovina istakla. Na zvaničnoj Facebook stranici izvijesni Goran Petrović iz Leskovca prepričao je scenu kojoj je, kako tvrdi, prisustvovao nekoliko dana ranije.

Prenosimo je u cijelosti:

“Prije par dana sam bio u “Lidlu” u Leskovcu. Neki deda kupio sa zadnjim parama 1.500 dinara hranu za kući… Dok se okrenuo biciklu da otključa, maznuli mu kesu iz korpe. Deka se rasplakao… nemate pojama kako je to žalno gledati”, priča Goran.

Sve je to vidjela jedna radnica. Saslušala je nesretnog čovjeka i pozvala ga nazad u market.

“”Kupi opet isto, ja ću platiti. Nemoj plakati” (rekla mu je). Deda plače, ali jok, sramota ga, dijete mlado… i one pune oči. Onda je naišla njihova menadžerica i umiješala se. Radnici zabranila da ide po novac. Rekal dedi “uzmi velika kolica i napuni sve do vrha. Nećeš ništa platiti” – kaže on.

Goran je nastavio da prati neobičnu scenu.

“Šutim i ne vjerujem… Deda opet krene i uzme robu tačno za 1.500 dinara, kao i prvi put. Ove ga cure ubjeđuju da slobodno uzme još nešto… Deda ništa… Odveli ga pored peciva, “uzmi, poručaj”. On uzeo samo neku rolnicu, šta li. Meni nije bilo dobro. I na kraju vidim platile one čim je deda zamakao. Kao fol treba proći kroz kasu, a deda nije skontao. Znači dok sam živ kupovaću u “Lidlu”, jer tamo rade veličine”, kaže Goran, piše “Telegraf“.

Foto: ilustracija