DA LI JE ISTINA DA JE U AKŠAMSKO VRIJEME NAJVIŠE ŠEJTANA VANI?

Pitanje: Esselamu alejkum!Da li je istina da je u akšamsko vrijeme najviše prokletih šejtana vani? Da li zbog toga nije preporučljivo izlaziti vani osim ako baš moraš, ili ako hoćeš na akšam-namaz ili se to odnosi možda samo na djecu?Odgovor: Esselamu alejkum!Mišljenja smo da se to odnosi na sve, s tim da su djeca podložnija negativnom utjecaju tog vremena i svega što ono nosi sa sobom. Naravno, u slučaju potrebe, nema zapreke da osoba bude vani u to vrijeme. Ovo treba razumjeti kao upozorenje na osjetljivost tog vremena, da se u atmosferi u vrijeme akšama dešavaju promjene koje mogu negativno utjecati na ljude, posebno one osjetljivije i podložnije utjecaju, poput djece. Drugim riječima, kada padne mrak, djeca trebaju biti pod nadzorom roditelja i staratelja, u sigurnom okruženju, a ne prepuštena silama mraka. A Allah najbolje zna.

Na pitanje odgovorio: muftija prof. dr. Enes Ljevaković Fetva-i emin Vijeća muftija Islamske zajednice rijaset.ba

Pročitajte još: NEVJEROVATNO: PROČITAJTE KOJE SVE BOLOVE LIST KUPUSA MOŽE IZLIJEČITI

Ovaj trik potiče od naših nena, baka. One su znale da je kupus kao ljekovit, i da se ne koristi samo u prehrani nego da ima i drugih značaja. Pa tako ako niste znali, ali da istina je, možete napraviti obloge od kupusa, za spoljašnju upotrebu.Jeste li znali da kupus upoređuju kao magnet koji izvlači bolesti iz organizma.Ukoliko imate neke od ovih problema, stavite par listova na bolna mjesta i bol će nestati.

Otekline na nogama i rukama: Ovo je više za starije, ako imate nateknute zglobove, onako vodenaste, samo stavite liske kupusa i pričvrstite nečim npr flasterom. I prepaspavajte s tim!Štitna žljezda:Ako imate problema sa radom štitne žljezde, prije spavanja lisku stavite na vrat i ogrnite krpom ili šalom te tako prespavajte. I skinite ujutru!Glavobolje:Boli vas glava, a ne želite tabletu? Stavite lisku kupusa na bolni dio i pričekajte dok vas glava ne prestane.Dojke:Ukoliko dojite i bole vas grudi, istu stvar uradite. Liske kupusa stavite da vam ublaži bol.Upala pluća:Ako imate jake groznice, gdje vam ni lijekovi ne pomažu. Uzmite lisku kupusa, i prekrijke grudi. Kada se osuši, stavite novi.Infekcija:Ukoliko ste primali pencilin, često se pojave bolni modri čvorovi. Stavite lisku kupusa i uplažit ćete bol.

kreativan.info