ČETIRI GODINE OD NESREĆE NI TRAGA AMARU KOZLIĆU: OTAC ALIJA NEUTJEŠAN

Prošle su četiri godine otkako ne znam šta je sa mojim Amarom.

Bol je, vjerujte, svakodnevna, međutim, kada dođu 4. i 5. februar, to se ne može opisati, riječi su kojima, drhtavim glasom, za “Avaz” počinje ispovijest bolom shrvani Alija Kozlić, otac mladića Amara Kozlića iz Nemile kod Zenice kojem se gubi svaki trag nakon nesreće koja se dogodila na današnji dan u Lašvi kod Zenice.

Tijela njegovih priajtelja su izvučena

Podsjetimo, Amar je, upravljajući očevim automboilom, sletio u rijeku Lašvu. Tijela njegovih prijatelja su izvučena, međutim, njemu od 4. februara 2017. godine ni traga.

Otac Alija Kozlić, u emotivnoj ispovijesti kaže kako nikome ne bi poželio da preživljava ono kroz šta godinama prolazi on i njegova porodica.

S lica mjesta

S lica mjesta

Foto: Avaz

– Već četiri godine ne prođe ni sekunda da ne mislim o svom Amaru. Iz dana u dan je iščekivanje. Od kobnog dana kada se dogodila nesreća, pa sve do dan danas – govori on.

Iako su prošle četiri godine, Kozlići nisu izgubili nadu. Umrijet će, ali nada da će čuti neku vijest za Amara nikada neće prestati.

– Vjerovatno će jednoga dana nešto biti, nešto će se saznati, da bar nešto saznamo. Mi iščekujemo vijest, sad šta će biti i kako će biti, pa i hoće li u konačnici biti… – priča, kroz uzdahe, Alija.

S lica mjesta

Foto: Avaz

Ističe da u proteklom period nisu dobivali ništa novih informacija. Posljednja dešavanja sa slučajem Dženana Memića, kaže, daju mu za pravo da povjeruje u brojne glasine pa i onu da mu je sin kidnapovan.

– Čovjeku mozak luta, istražuje i pita se je li moguće ovo ili ono. Da li je stvarno nestao u vodi, to sam sebe pitam. Stavite se u našu kožu, hiljadu pitanja, nigdje odgovora. Optuživali su nas i da nešto krijemo. Ali, kada vidim šta se sve radi, poput slučaja Memić, onda sumnjam da su tačne i glasine koje su dolazile i do nas da je možda otet – kaže Kozlić.

S lica mjesta

S lica mjesta

Avaz