BILI SU U BRAKU 50 GODINA, UMRLI OD CORONE DRŽEĆI SE ZA RUKE

Johnny Lee Peoples (67) i njegova supruga Cathy “Darlene” Peoples (65) počeli su osjećati simptome početkom augusta, ali nisu uspjeli vidjeti više od dva dana septembra.

  • Mama i tata živjeli su ruku pod ruku 50 godina, umrli su ruku pod ruku, sada šetaju nebom ruku pod ruku – rekao je njihov sin Shane Peoples za CNN.
  • Poruka koju bi naša porodica željela prenijeti je da je Covid stvaran. To nije podvala ili šala. Naši su roditelji poduzeli odgovarajuće mjere predostrožnosti, ali su se ipak zarazili.

Par je primljen u bolnicu istog dana kada su osjetili simptome.

Johnny je služio u američkoj vojsci više od 17 godina, a prije nekoliko godina povukao se iz Odjela za popravne kazne Sjeverne Karoline. Darlene je radila kod porodičnih ljekara Rowan gdje je bila zaposlena u LabCorpu i trebala je otići u penziju 1. septembra, dan prije nego što su ona i suprug umrli.

Darlene je imala temperaturu 1. augusta i te nedelje je imala test na Corona virus.

Shane je rekla da je 10. augusta imala negativan test, za koji porodica vjeruje da je lažno negativan, jer je kasnije bila pozitivna u bolnici.

Johnny je počeo imati simptome 5. augusta, a pozitivan test 7. augusta. Tada su oboje primljeni u jedinicu Covid-19 u svojoj lokalnoj bolnici, Novant Health Rowan Regional Medical Center, zbog otežanog disanja zbog prethodne bolesti.
hayat.ba