BAKIR BRANI SUPRUGU: LJUBOMORNI SU NA SEBIJU, JER NEMAJU NJENU HARIZMU

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović govorio je za ‘Radio Sarajevo‘ o političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, ali i brojnim aferama koje potresaju SDA. Suština njegovog istupa bila je da su u SDA svi u krivu, a da su on i njegova supruga Sebija Izetbegović upravu.

Visoki funkcioneri SDA poput Alme Čolo, Edhema Bičakčića, Denisa Zvizdića, Semira Efendića i brojnih drugih javno su poručili kako smatraju da bi se Sebija Izetbegović trebala povući s političke scene.

Bakir Izetbegović, inače suprug Sebije Izetbegović, mišljenja je kako oni nisu upravu i da je njegova supruga postigla mnogo u SDA tačnije da je za „godinu dana napravila uspjeh kakav oni (neki u SDA) nisu za deset ili dvadeset godina“ te da su u suštini svi ljubomorni na Sebiju Izetbegović jer – za razliku od nje – oni nemaju „politički damar i harizmu“.

„Treba poštovati žene, njihovu jednakost, prevazići balkanski mentalitet i odnos po kom muž ženi naređuje šta će uraditi, ili neće uraditi. Sebija Izetbegović je slobodna i realizovana osoba, svoje odluke donosi sama, pa će i u ovoj situaciji svoju odluku donijeti sama“, izjavio je Bakir Izetbegović prenosi crna-hronika