Ajdinu Žigonji ponovo je potrebna naša pomoć, porodica sakuplja 50.000 eura

Devetogodišnji Ajdin Žigonja ponovo treba pomoć dobrih ljudi. Ajdin je rođen s rascjepom kičmenog stuba (Spina bifida occulta). Njegova borba za ozdravljenje traje četiri godine. Pogrešnim dijagnozama i operacijama Ajdin je doveden gotovo do invalidskih kolica.
“Došao je trenutak kada se nalazimo pred samim krajem, od invalidskih kolica do samostalnog hoda bio je trnovit put, malo po malo skoro da je tom putu kraj. Došli smo do zglobova, da bi u konačan cilj naš i vaš Ajdin ušao trčećim korakom potrebna su dva operativna zahvata, jedan što prije u predjelu lijevog koljena i operacija artrodeze (fiksacija zgloba) oba skočna zgloba. U junu nam predstoji kontrola i dogovor termina za operaciju kojom bi se produžila lijeva potkoljenica i ojačalo koljeno te izravnala lijeva noga s desnom i ta bi operacija bila pripremni dio pred završnu operaciju fiksacije (artrodeze) oba skočna zgloba, koja je planirana za dvije godine, ako sve bude po planu, tako da mi pokrećemo apel za obje operacije”, objasnio je dječakov otac Elvis.

Prema procjenama porodice potrebno je prikupiti oko 50.000 eura (kontrolni pregled, prijevoz, smještaj, dvije operacije, kao i kupovina katetera i maramica za dezinfekciju za najmanje godinu).

Posted by Pomozi.ba on Tuesday, April 7, 2020

Svi vi koji želite pomoći Ajdinu možete to učiniti uplatama na njegov žiroračun:

Za uplate iz BiH

Intesa SanPaolo Banka Zenica
Na ime: Ajdin Žigonja

Račun banke:154-001-00000019-10
Broj Ajdinovog tekućeg računa: 915791Z1Z66413.

Za uplate iz inostranstva:

Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo.
Primatelj: Ajdin Zigonja, Reisa Čauševića 11
IBAN:BA391542019991579154
SWIFT: UPBKBA22

Te na #paypal račun: zigonje@gmail.com

Klix