📢PRVA BABY JAVNA KUHINjA I BESPLATAN BABY SHOP📢

Visits: 407 Today: 6

Ko se sve raduje sa nama? 😍
📢PRVA BABY JAVNA KUHINjA I BESPLATAN BABY SHOP📢
Dragi naši donatori, korisnici i simpatizeri. Pred nama je jedan potpuno novi projekat, projekat koji smo kreirali sa mnogo ljubavi, požtrvovanosti i želje da se najmanjim ljudskim bićima, nedužnim i čistim bebicama ponudi ono najblje, najkavlitetnije, ono što znamo da će biti samo njihovo.
Beba korisnica je mnogo, i obradovanih i i onih na listi čekanja. Postoje porodice koje mogu same doći po obrok bebama, i upravo zbog njih smo otvorili Prvu baby kuhinju. Kuhinja je smještena u Bratuncu a pokriva regiju Srebrenice i Bratunca.
U kuhinji će se svakodnevno služiti 30 obroka za 30 socijalno ugroženih beba. Jela se neće kuhati, već će se dijeliti gotova baby jela. Jedan baby obrok uključuje: litar mlijeka, kašicu, keks/palentu/griz/kakao ovisno od toga šta je taj dan na jelovniku, te sirovo voće i povrće otkupljeno od lokalnih proizvođača. Ove bebe će dobivati i mjesečne pakete pelena te baby kozmetike. U našoj kuhinji i besplatnom baby shopu socijalno ugrožene bebe će se oblačiti 🙂 U kuhinji će raditi jedan uposlenik, dijete šehida.
A sada moramo reći da smo posebno sretni i ponosni što nam je prvi vjetar u leđa, velika odskočna daska ali i moralna i finansijska podrška za prvih 4 mjeseca rada Vlada Kantona Sarajevo odnosno kabinet premijera Edin Forto. Na javnom pozivu koji je nedavno objavio Kabinet Premijera, konkurisali smo sa ovim projektom i osvojili najveći broj bodova i najviše sredstava: 26 760 KM!
Ovo je ujedno i prvi projekat Obraduj nekoga i nekog ogranka vlade.
Dragi donatori, sada pozivamo i vas da dste učesće u održavanju naše kuhinje. Sa početnih 30 beba pretpostavljamo da ćemo uskoro imati zahtjeve za još dosta njih, a ima li šta ljepše od nahraniti bebicu?
Zamolit ćemo vas da ovu lijepu vijest podijelite 🙂
Rad Prve baby javne kuhinje možete pomoći na jedan od narednih načina:
🇧🇦Uplate iz BIH:
➡️ 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: humanitarni prijekti
➡️572 -456-00000789-78
MF Banka
Primalac: Udruženje Obraduj nekoga
Svrha doznake: humanitarni projekti
🌏Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal: aidas-m@live.com